Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2011 17:41 - Последователна ли е еволюционната теория?
Автор: vasilev43 Категория: Технологии   
Прочетен: 359671 Коментари: 6 Гласове:
4



image

                      Последователна ли е еволюционната история на човека?

       "Австралопитеките еволюирали в Homo erectus /изправения човек/  приблизително преди 1,5 милиона години, а Homo erectus, на свой ред е еволюирал в Homo sapiens /разумен човек /преди приблизително 400 000 години". Тази еволюционна схема се преподава в училищата като факт. Това твърдение предполага: /1/ фундаментални анатомически различия, и /2/определени времеви интервали. Така ли е?

        За да имат смисъл посочените факти анатомичните различия следва да бъдат много съществени. Такива, че Homo erectus, попаднал сред нас, облечен съвременно да бъде разпознат от всеки антрополог. Но това не е така. Изтъкнатите антрополози като Милфорд Х. Уолпоф (от университета в Мичиган), Уилям С. Лафлин (от университета в Кънектика), Габриела Уорд Ласкер (от университета в Уейн), Кенет А.Р. Кенеди (от Коренл), Джером Цибулски (от Националния музей за чвека в Отава) и Доналд Йохансон (от Института за происхода на човека) намират различията между тези изкопаеми за толкова несъществени, че почват да се замислят дали H. sapiens и H. erectus не са едно и също? Всички останки, класифицирани като H. Erectus, притежават общи „примитивни" признаци, включващи наклонено чело и големи вежди. Но това са признаци, характеризиращи нормалния съвременен човек. Например, същите признаци се откриват в някои групи съвременни хора, включително и Ескимосите! На ескимосите може да не се харесва, че ги причисляват към "примитивните" хора, но ако еволюционистите искат да бъдат последователни, трябва да го твърдят. Съществуват много проблеми с използването на такава постановка, но за историята на еволюцията тази постановка изпълнява много съществена роля.

       Второто твърдение, което се излага в училищните учебници, се отнася до това, че изкопаемите са разположени в предполагаемия времеви интервал от еволюцията на човека. Например, вкаменелости с анатомията на H. Erectus трябва да се откриват изключително в слоеве, които са по стари, в сравнение със слоевете от техните млади  потомци, т.е. с "анатомически-съвременни" хора. Но това не съответства на действителността. Като оставим на страна въпроса с правилността на датирането, за период на съществуване на H. erectus обикновено се посочва интервал от 1,5  милиона години до 400,000 години, преди новата ера.

Музейните изображения старателно заобикалят факта, че изкопаеми с анатомическия строеж на H. erectus, са по-вече от 100 но са на по-малко от 400 000 години,  включително някои останки, на по-малко от 6000 години. Но по-учудващо е, че има останки на хора, които с лекота могат да се определят, като "анатомически съвременници" на хората /но не на H. Erectus/. В много различни места на земята са открити фрагменти на черепи, зъби, кости на ръце и крака, изкопаеми следи и  скелети, които красноречиво свидетелстват за "съвременния човек". Особено внимание заслужават изкопаемите следи в Лаетоли, Танзания, датиращи отпреди 3,6 милиона години, голяма бедрена кост и раменна кост от Канапо, Кения, датирани отпреди 3,5 милиона години. Тези трудни моменти от хипотезата за еволюция на човека са се преразглеждали, тълкували, повторно се датирали, но така или иначе продължават да съществуват.

Не бива да забравяме тези особени моменти, когато чуваме да се твърди, че в еволюцията на човека е открито "недостигащото звено", например, между H. erectus и съвременния човек /както обичат да пишат в съвременната популярна преса/. Бог е сътворил живите същества, за да се размножават "според видовете им", и както свидетелстват вкаменелостите, така е било и продължава да бъде.

    


Тагове:   маймуна,   Хомо еректус,


Гласувай:
4



1. podvodni - Теорията на Дарвин не е предназн...
05.12.2011 18:07
Теорията на Дарвин не е предназначена да обясни произхода на човека. а да оправдае расизма и последвалата евгеника.
цитирай
2. raders - В действителност, различните х...
05.12.2011 18:30
В действителност, различните хуманоиди вероятно са били много повече и са се развивали паралелно и независещо едни от други, но произхождат от един прародител, живял много по отдавна. Това никак не може със сигурност да отхвърли теорията на Дарвин, защото алтернативата е смехотворната постановка с Адам и Ева.
цитирай
3. podvodni - Г-н Радев, не бъдете краен в своите ...
05.12.2011 19:10
Г-н Радев, не бъдете краен в своите изказвания, защото няма невъзможни и „смехотворни“ неща!
цитирай
4. prespanski - защото алтернативата е смехотв...
06.12.2011 12:09
raders написа:
защото алтернативата е смехотворната постановка с Адам и Ева.

Кое й е "смехотворното"?
цитирай
5. raders - защото алтернативата е смехотв...
06.12.2011 20:55
prespanski написа:
raders написа:
защото алтернативата е смехотворната постановка с Адам и Ева.

Кое й е "смехотворното"?


всичко
цитирай
6. анонимен - affordable link building service backlink services
29.10.2012 18:10
hiya vasilev43.blog.bg owner discovered your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your website http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://cheap-mass-backlinks.com>services to increase website traffic</a> Take care. Richard
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasilev43
Категория: Технологии
Прочетен: 616179
Постинги: 30
Коментари: 78
Гласове: 64
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031