Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2012 18:22 - Празни села препълнени градове
Автор: vasilev43 Категория: Технологии   
Прочетен: 2647 Коментари: 1 Гласове:
1



image                                     Празни села препълнени градове

    Един от най-сериозните социални проблеми в света е постоянно растящото преселение на население от селата към големите градове.
Около относително малък център се развиват огромни периферни квартали.
     Бягството от селските райони и хаотичната урбанизация протичат с невероятна скорост. Всеки ден 180 000 души се установяват в градовете и повечето от тях остават в покрайнините. По данни на ООН, към 2010 година в световен мащаб повече хора населяват градове, отколкото селски райони. В българските градове живеят над 70% от населението на страната.
    Днес в селските райони живеят 50% от световното население и 75% от недохранените хора. Достъпът до вода, здравеопазване, образование, транспорт и т.н. за, живеещите в селските райони на Юг е силно ограничен. Нивото на доходите в селските райони почти винаги е по-ниско в сравнение със средното за съответната страна.
    Съсредоточаването на хора в градските райони поражда голяма нужда от енергия и ресурси, в условия на липса на естествена среда, предоставяща редица „безплатни” услуги като пречистване на въздуха, регулиране на микроклимата, регулиране на водния цикъл/напр. подхранване на подземните пластове с вода, предотвратяване на наводнения и свлачища/, и др. Разрастването на градските зони унищожава ценни местообитания на диви видове и плодородна почва за насаждения и гори. Градските жители страдат от замърсяване на въздуха, на водата, от шумово и светлинно замърсяване. Храната за изхранване на градското население най-често идва от други места. Увеличават се разходите на енергия за производство и доставка на храна. Покачващите се цени на крайградските земи предразполага стопаните да продават земите си на строителни предприемачи, вместо да ги използват за земеделие, като с това допълнително допринасят за растежа на градовете. Храната все по-вече се прави с интензивно влагане на химикали, доставя се от далечни разстояния и бива подлагана на други нездравословни практики които силно намаляват полезността и.               




Тагове:   град,   село,   пренаселеност,


Гласувай:
1



1. анонимен - В ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА
25.01.2012 18:28
Поради нарушаване правата на децата в Република България, по силата на :

- Конституция на РБългария:Чл. 4, ал.(2);Чл.14; Чл.28; Чл.29;- Закон за Закрила на Детето:Глава първа:Чл.3, т.1, т.8, т.13;Глава Втора;Чл.10(1); Чл.11,ал.(1), (2)
И съобразно:
- Конституция на РБългария: Чл.1,ал(2); Чл.4, ал.(2), Чл. 14; - Закон за Закрила на Детето:Глава първа: Чл.1, ал.(1); Чл.2; Мерки за закрила:Чл.4, ал.(1) т.10; Чл.6, т.3; Чл.8, ал.(1);Глава Втора – Чл.10ал.(1);Чл.11,ал(1), (2);Глава Трета: Чл.17; Допълнителни разпоредбиПараграф 1: т.11 – б), в)

Виртуално сдружение „РОДИТЕЛИ В ЗАЩИТА ЖИВОТА, ЗДРАВЕТО И БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА“отправя следния призив:
Български родители, поради допускане, от страна на Държавата, физическо унищожение на българските деца, в последно време, в знак на протест Ви призоваваме :
В първия ден от началото на втория учебен срок децата ни да останат по домовете си.
Тази наша позиция да се задържи до момента, доката Правителството, Народното събрание, МВР, както и всички органи, визирани в посочените по-горе документи, не застанат на категорична позиция, която да защити децата на България от започналото тенденциозно физическо унищожаване.
От няколко години върху младото поколение на нашата странасе извършва духовен геноцид :
- компютърните клубове(преди години), които зомбираха децата ни; - чалга музиката и поведение за подражание; - смъкване възрастовата граница за издирване на момичета за фотомодели и манекенки; - подтикване към разрушаване девствеността на българските момичета още от възрастта 12 – 13 годишни, което нарушава генетичната чистота на фините полета и по този начин се заключва възможността за духовно израстване;- стимулиране детската проституция и порнография по интернет;- довеждане на Студентски град (в София) до нивото му на квартала „Червените фенери“ в Холандия; - увеличаване на наркоманията.......
След като кукловодите на човечеството извършиха тази гавра с нашите деца, сега се поставя начало и на физическото им унищожение. Можете ли да бъдете сигурни, че докато сте на работа, детето ви ще успее да отиде на училище или че ще се завърне живо и здраво?!
Разпространявайки този призив и действайки единно, нека да покажем на Държавата, че правата на деца и родители в България се погазват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasilev43
Категория: Технологии
Прочетен: 641061
Постинги: 30
Коментари: 78
Гласове: 64
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930