Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 12:43 - 10-те най-страшни туристически дестинации в света
Автор: anubhis Категория: Туризъм   
Прочетен: 14392 Коментари: 8 Гласове:
11



Търсачите на силни усещания могат да посетят десетки страховити места по нашата планета, от които нормалните туристи и пътешественици бягат, без да се замислят. Феновете на страшни истории и високият адреналин могат да погъделичкат нервите си на места, от които побиват тръпки.


Черепи в музея "Мютер".

Музеят на историята на медицината "Мютер" в Калифорния е толкова странен, че не всеки любител на знанието би желал да го посети.
 Това е музей на патологията, старинното медицинско оборудване и биологични видове с аномалии. Експозициите са в най-стария комплекс за обучение на лекари в Северна Америка.
В Мютер се намира и най – високият скелет в Северна Америка, а също и колекция от около 2000 предмета, извадени от гърлата на хора, като всеки от тях е със собствена история на случая. Ужасяваща е и восъчната колекция от лица с различни очни заболявания и наранявания.
 Музеят е известен с огромната си колекция от човешки черепи, но не по-малко удивителни са и другите експонати. Сред тях има труп на жена, превърнал се в сапун, след като е бил погребан в земята, труп на сиамски близнаци с общ черен дроб, скелет на двуглаво дете и други ужасяващи експонати.
image


Парижките катакомби

Човешки кости и черепи са вкопани от двете страни на коридорите на Парижките катакомби както стока в склад. Въздухът е сух, по него се носи едва доловимият мирис на разлагаща се плът. По стените има и надписи, повечето от които са от времето на Френската революция. Те са под целия град, а общата им дължина е 187 км, но едва нищожна част от тях е отворена за публиката. Говори се, че из другите коридори патрулира специализирана подземна полиция, но най-вероятно това правят легионите от мъртъвци, чиито кости са там от векове. Още от времето на римляните там е имало кариери, а когато гробищата на Париж са изчерпали капацитета си през 1785 г., тунелите под френската столица са се превърнали в това, за което се носят доста страшни легенди.
image



Вещици пазят от изневери

Вещици на пазара Сонора в столицата на Мексико стоят в тесни кабинки и за 10 долара обещават избавление от бедност и съпружески изневери. По стените на палатките им във висящи клетки стоят с измъчени физиономии екзотични игуани, жаби и хищни птици. Вещерският пазар е отворен всеки ден за вярващите в магическите сили. Там ходят туристи, за да им бъде предсказана съдбата и да заживеят по-добре. Пазара посещават мексиканци от всички краища на страната, за да се снабдят със "свръхестествени" джунджурии. Например съставки на древни магически рецепти на ацтеките, като кръв от гърмяща змия и различни дребни гадинки, хербаризирано колибри, части от различни насекоми, влечуги и птици.

image


Духове на японски войници мамят гмуркачи


Значителна част от корабите на военноморските сили на Япония от Втората световна война днес се намират на дъното на плитката лагуна Трук в Микронезия, на югозапад от Хавайските острови. Прозрачните води на лагуната, изследвани за първи път през 1971 г. от Жак-Ив Кусто, са осеяни с останки от бойните кораби на японския флот, потопени през 1944 г. Те вече са достъпни за гмуркачите. Местното население се страхува от духовете на японските войници, неуспели да напуснат бойните си постове на потъващите кораби и падащите самолети. Корабите и самолетите отдавна са се сраснали с кораловите рифове, но и до ден днешен техни нови жертви стават любопитни туристи, които обичат да си пъхат носа там, където не им е работа.

image


Абатството Телем

Алистър Кроули може би е един от най – опозорените и мразени окултисти в света. Днес неговата приличаща на ранчо къща в миналото е била световно известен център на неговите сатанински оргии. Поне така се говорело през 1920г. Кроули става популярен благодарение на негови поклонници като Джими Пейдж и Мерилин Менсън. Абатството на Телем е създадено именно от Алистър Кроули с крайбрежния град Чефалу на о.Сицилия. Това място се превърнало в светилище на комуна на свободната любов, свързана с тъмните сили. Новодошлите в тази комуна били карани да прекарат една нощ в килията на кошмарите, като преди това им давали хашиш или други опиати. Там те цяла нощ се взирали във атеистки фрески на земята, рая и ада. Днес абатството на Телем е полуразрушено и официални турове не се организират до там.

image


Имението Уинчестър

Домът на семейство Уинчестър в Сан Хосе, Калифорния, е колосална конструкция, с която се свързват и немного приятни предразсъдъци. Преди години една гадателка предсказала на Сара Уинчестър, наследницата на оръжейната компания, че призраците на убитите с оръжията "Уинчестър" ще я преследват цял живот, ако тя не построи огромен дом.
 Сега 160-те стаи на имението се обитават от призраците на безумието й: стълби, свършващи в таваните, врати, които не водят до никъде, стенни мотиви като паяжини.
 След като къщата е отворена за посещения, непрекъснато се получават жалби от туристи за затръшващи се врати, стъпки по тавана, движещи се пламъци, дръжки на врати, които се въртят от само себе си.


image


Блатата Манчак


Блатата Манчак, известни като "Блатата на призраците", са близо до града Ню Орлианс, САЩ. Съществуват легенди, че са прокълнати от "Кралицата на вуду магията", когато е била пленена в началото на ХХ век. По време на урагана през 1915 г., там са загинали три момичета. Спокойствието на това гробище за птици нарушават само изплуващите на повърхността трупове на животни - наследство на над 100 години промишлена дейност в района. А алигаторите, които са повече от плаващите по повърхността мъртви тела, не биха отказали прясното месо от туристи.


image


Единбург плаши с полтъргайсти

Няколко улици в средновековната част на Стария град в Единбург се славят с полтъргайстите си. На това място са затваряли и оставяли да умрат жертвите на чумата през XVII век. Там туристите се оплакват, че нещо невидимо ги докосва по ръцете или краката. Смята се, че това е призракът на Ени, младо момиче, изоставено от родителите си през 1645 г. След 100 години на мястото на т. нар. капан на Мери Кинг е построена нова сграда. През 2003 г. мястото е отворено за посещения и привлича туристите с истории за свръхестествени и призрачни явления. 
 
image


Разходка из Чернобил

Пристигналите в Украйна туристи, които посетят изоставения град Припят, попадат в една зона на отчуждение. Градът изглежда, както и в деня на страшната авария на атомната електроцентрала "Чернобил" през 1986 г. Тогава десетки хиляди жители, голяма част от които са били служители на централата, напускат завинаги домовете си. Туристите пристигат в Припят от Киев с автобус и пеша се придвижват до АЕЦ. Минават покрай нея транзит, като оглеждат саркофага на гръмналия реактор. Разрешено им е, докато се разхождат из улиците на призрачния град Припят, да разгледат изоставените заразени транспортни средства. Могат да се срещнат и с местните жители, заселили се на своя глава в забранената зона.


image


Великденски острови

Едно от най-тайнствените и мистични места в нашия свят са Великденските острови. Там се извисяват огромни фигури на гиганти от дялани скали, сраснали се със земята през хилядолетията под собствената си тежест. Статуите гледат към небето сякаш виновно за някакви мистични престъпления. И само скалните гиганти знаят къде са изчезнали скулптурите им. На Великденските острови вече никой не знае тайната на изработването и транспортирането на гигантските статуи с височина до 21 метра и тегло до 90 тона. А те са били премествани на разстояние над 20 км от кариерата, където над тях са работили древните и мистични скулптори. Днес на острова, където някога е процъфтявала могъща цивилизация, животът едва върви.


image


                 Източници:  Стандарт и Интернет.



 



Тагове:   туризъм,   мистерия,


Гласувай:
11



1. gothic - Сватя, къде ще ходим?
19.12.2010 11:07
Сватя, къде ще ходим?
цитирай
2. anubhis - ооо,свате...
20.12.2010 13:01
ко да ти кажа,на мен ми се ходи на всички места,ама не знам дали ще ми издържат нервите на гледката :))))

поздрави на зетчето и весели празници:))
цитирай
3. анонимен - afeTjHbh
24.05.2011 14:12
I'm out of league here. Too much brain power on dsilpay!
цитирай
4. анонимен - OhsHXSAzSSvhm
25.05.2011 14:10
P00qzk <a href="http://zihsnrxaqysr.com/">zihsnrxaqysr</a>
цитирай
5. анонимен - PNMeNHKEoBwLxLD
25.05.2011 17:44
hkwy4F , [url=http://lpjskghkbsrj.com/]lpjskghkbsrj[/url], [link=http://kdpjgfthbbtd.com/]kdpjgfthbbtd[/link], http://kchiynxcvlgq.com/
цитирай
6. анонимен - YkCIMftPgRAZNjs
28.05.2011 14:32
tNRCnL <a href="http://jesjpvtvosvt.com/">jesjpvtvosvt</a>
цитирай
7. анонимен - lNhjMmsSBNwUjjuD
31.05.2011 18:12
K3l1Rx , [url=http://lriqafompgtk.com/]lriqafompgtk[/url], [link=http://cpelzsgokubv.com/]cpelzsgokubv[/link], http://qgikrdvczbfq.com/
цитирай
8. анонимен - search engine ranking tips backlink building service
02.10.2011 18:02
better search engine rankings seo placement <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> one way backlinks
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: anubhis
Категория: Изкуство
Прочетен: 4843872
Постинги: 226
Коментари: 3483
Гласове: 10997
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031